Hi ha vida després del Marina Besòs?

03/11/2016 – Parlem amb algunes de les entitats esportives afectades pel tancament de la instal·lació sobre com ha afectat aquest conflicte en la seva activitat diària.

 

Els deutes, els impagaments dels subministraments i el conflicte existent entre l’empresa gestora del Marina Besòs i l’Ajuntament precipitarien la setmana passada una decisió que es podria descriure com a tràgica: el tancament de l’equipament esportiu.

 

La instal·lació, amb el gas tallat i sense aigua calenta, arrossega més de 50.000 euros de deute amb Gas Natural, xifra que s’emmarca dins dels 700.000 euros de deute total comptabilitzats per l’administrador del recinte: Gimesport.

 

Des de la setmana passada, l’empresa que gestionava el Marina Besòs va fer entrega de les claus a l’Ajuntament, instant el Consistori a fer-se càrrec de totes les despeses que genera el poliesportiu, incloses les nòmines dels 45 treballadors que hi executen diferents tasques.

 

Tot aquest context dibuixa un escenari d’incertesa al voltant del futur de la instal·lació i, a més, ha afectat de ple el funcionament diari de diverses entitats esportives de Sant Adrià.

 

El waterpolo, l’esport més damnificat

 

Sens dubte, dins del conjunt de clubs que han vist alterada la seva activitat, el CW Sant Adrià ha estat qui s’ha endut la pitjor part. Des de principis de la setmana passada l’entitat té tots els seus equips aturats i l’únic que s’ha aconseguit és jugar algun partit com a local al CEM Besòs i a Montjuïc. El passat cap de setmana, el club perdria tots els seus encontres menys un, afectat per la manca de rodatge.

 

“Tenim a 150 jugadors i a nou equips sense entrenar. Estem intentant coordinar alguna cosa amb clubs de Barcelona. De moment, l’Ajuntament no ens ha donat cap solució”, relatava Dani Gómez, president del CW Sant Adrià.

 

Segons el màxim responsable del club, “el problema que hi ha ara és que el CEM Besòs està completament saturat”. A causa del tancament del Marina, en aquesta instal·lació hi han de conviure “el Natació Sant Adrià, la sincronitzada, els cursets de natació, l’hoquei subaquàtic i el waterpolo del Poble Nou”, fet que dificulta molt l’entrada del waterpolo adrianenc.

 

“Entenem que la situació no és fàcil, però crec que s’han d’agilitar una mica les coses. No podem estar molts més dies en aquesta situació, perquè algunes famílies estan intranquil·les. El millor escenari seria tornar a Marina Besòs. No ens importa trobar-nos l’aigua freda”, assegurava Gómez a aquest diari.

 

Hores mortes

 

El cas del Club Natació Sant Adrià no és tan greu com el del waterpolo, però l’entitat presidida per David Oliver també s’ha vist afectada. Des del dimecres 26 de novembre, el club tenia els seus 35 nedadors sense poder exercitar-se i ara ho començaran a fer al poliesportiu del Besòs.

 

“El club ha exigit quedar-se dins del municipi. Els horaris no són els mateixos que teníem a Marina i fins i tot ja hem patit alguna baixa. Més o menys sobreviurem”, exposava Oliver.

 

La problemàtica que se li presenta al Natació és l’estructura de nous horaris que li han assignat. Alguns entrenaments comencen molt aviat (17:30h) i hi ha dies que els tècnics topen amb una hora morta entre les 18:30h i les 19:30h. “Hem decidit que tothom vingui a l’horari que pugui. Ens estem coordinant amb la instal·lació per veure si ho podem acabar d’ajustar”, transmetia el president del CN Sant Adrià.

 

Abans de l’esclat de la crisi actual, la institució ja havia viscut situacions complicades dins del Marina Besòs. “Allà disposàvem d’una bona franja horària, però teníem uns carrils que no ens anaven bé. Tampoc hi havia podis per practicar les sortides i tothom veia com estaven els vestidors. Crec que si no s’hagués deixat morir el Ricart no hauria passat això amb Marina”, lamentava David Oliver a aquest diari.

 

Perill de dissolució salvat

 

Qui també va haver de viure uns dies d’incertesa va ser el Club Voleibol Sant Adrià, entitat que formada per 60 jugadores i cinc equips. Després del tancament del Marina, des de l’Ajuntament es va fer arribar una proposta al club per entrenar dimarts i dijous, opció que les famílies no veien amb bons ulls.

 

“El vuitanta per cent de les nenes ja tenien altres activitats extraescolars i el club no podia canviar tota la seva rutina per un problema que no és culpa seva. Fins i tot els pares van parlar amb l’Ajuntament per explicar quina era la situació”, recordava Itziar Toro, presidenta del club.

 

Els equips del Volei Sant Adrià entrenaven sempre dilluns i dimecres i, en cas d’haver-se vist obligats a canviar de dies s’hauria produït una fuga de jugadores. Finalment, però, es negociaria amb el Consistori l’opció d’entrenar al pavelló del Besòs dilluns i dimecres, rutina que començarà la setmana vinent (cal instal·lar les xarxes).

 

Quan el club ‘vivia’ dins del Marina Besòs va haver d’estar exercitant-se sense llum durant dos mesos, a causa dels talls ordenats per l’empresa gestora de la instal·lació. Ara, el Club Voleibol Sant Adrià haurà d’afrontar un període de mudança.

 

Mantenir un model d’èxit

 

Finalment, el Snatt’s Femení Sant Adrià també és una de les organitzacions esportives que ha estat ‘colpejada’ pel tancament del Marina Besòs. El seu president, Pepe Aneas, explica quin ha estat el nivell d’afectació viscut pel club.

 

“Ahir vam acabar de tancar la reubicació. Teníem set equips que entrenaven un dia a la setmana al Marina. La sort és que a la Mina podrem mantenir unes franges horàries que ens permeten conservar el sistema de rotacions que utilitzem per treballar amb el planter”, celebrava el dirigent lila.

 

Aquest sistema fa que algunes jugadores encadenin entrenaments amb el seu equip i amb una categoria superior en un mateix dia, model que ha dut el Femení fins a la cima del bàsquet formatiu espanyol. “Dins de la gravetat tot s’ha solucionat bastant bé”, afegia Aneas.

 

El president del Snatt’s, però, desconeix si l’Ajuntament podrà “mantenir aquesta estructura d’horaris de forma definitiva” i no ens pot oferir cap pista sobre el futur del Marina Besòs. “Ningú sap què passarà. S’han viscut episodis molt lamentables. Hi ha hagut una guerra total entre el consistori i l’empresa gestora”, deixava clar Pepe Aneas. 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure