Un fet habitual de qualsevol mercat és l’excedent de menjar que, al final de la jornada, no s’ha venut. Això porta a accions com llançar el sobrant i malgastar un menjar que no té perquè haver-se fet malbé. Altres accions que es duen a terme per evitar aquestes primeres són emportar-se aquest sobrant a casa, repartir-lo o donar-lo. ”El que jo feia era vendre els lots que em sobraven més barats, amb preus agressius”, explica a aquest Diari el Juan Manuel, paradista al mercat. “Però em vaig enterar d’aquesta app a través de l’Ajuntament i vaig pensar en probar-ho”.
L’app “Too good to go” soluciona aquest problema. Un terç del menjar que es produeix a nivell mundial acaba directament en les escombraries. Però no sols es malgasta el menjar, sinó tots els recursos i processos que s'han invertit per a produir-la, des de l'aigua fins al terreny i el treball desenvolupat. Quan el menjar es tira, el procés de gestió d'aquests residus té un efecte nociu en el medi ambient: aquesta gestió és responsable del 8% de les emissions globals de gasos d'efecte d'hivernacle. Una cosa gens saludable per al nostre planeta. D’aquesta manera, es fan “packs sorpreses” amb el menjar sobrant que es trobi en perfecte estat i es posa a la venta i es promociona mitjançant l’app. Les persones interessades només hauran de passar a recollir la seva compra.
“Més que augmentar el número de vendes, el que he aconseguit és promocionar-me molt més, donar-me a conéixer al públic jove, que en definitiva són els que més utilitzen el mòbil, i aconsegueixo que al mercat vingui gent que abans no hi passava”, assegura en Juan Manuel. Assegura, també, que més gent aniria al mercat si la resta de paradistes utilitzessin aquest mètode